dijous, 25 de novembre del 2010

Assignatura pendent

[5-6-10]

Em sap greu, però he d’insistir en una qüestió, una greu mancança que de sempre afecta els promotors d’activitats sardanistes. De fet, no només a ells, és un mal molt estès, però això no ha de consolar ningú.

Em refereixo a la despreocupació o, com a mínim, la poca valoració que es fa de la conveniència de divulgar adequadament allò que amb tants esforços preparen i ofereixen a tothom. No es tracta de tothom, ja que podria posar molts exemples de promocions ben fetes o, com a mínim, insistents. El cert, però, és que del conjunt d’activitats sardanistes hi ha un important conjunt que s’escapa de l’abast dels informadors com els que preparem aquest programa. I no és, només, que en el algun cas s’escapi algú d’una llista de contactes, el que passa és que intuint que es fa algun acte determinat, a vegades no hi hagut manera humana de trobar informació al respecte. O, el més habitual: que ens assabentem tard.

Un exemple, només, que cal prendre-s així, com un exemple, precisament. Ahir al Vendrell es va celebrar la festa de cloenda dels cursets de sardanes a les escoles. Costa d’entendre que no arribés informació prèvia ni de part dels organitzadors ni de part de la cobla, sobretot quan insistentment se’ls reclamen aquestes dades.

Des de fa molts anys, l’Agrupació Folklòrica Barcelona promou un servei d’informació, com una mena d’agència de notícies sardanista que darrerament ha assumit la Federació Sardanista. Bona part de les dades d’actuacions només les pot obtenir de les cobles, però n’hi ha que, sistemàticament, es resisteixen a col·laborar. El perquè és un misteri.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada