divendres, 26 de novembre del 2010

Aquest cap de setmana, Muda't

[16-10-10]

Aquest cap de setmana se celebra a Tarragona la primera edició del “Muda’t”, un conjunt d’activitats que el subtítol defineix com “Tast de dansa i música popular”. En definitiva, es tracta de les aportacions de diverses entitats tarragonines que treballen en aquest terreny: els esbarts, el Casal Tarragoní i l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, així com la coordinació de l’Ajuntament de la ciutat.

D’entrada, allò més interessant és que unes organitzacions massa acostumades a anar cada una pel seu cantó, tot i que la seva matèria primera sigui tan semblant, apareguin juntes en el programa. Ignoro en quina mesura han fet les aportacions cada una, encara que el programa permet intuir-ho. En tot cas, hi ha diverses i interessants propostes, des d’un espectacle de dansa a l’animació al carrer, un aplec de sardanes tot el diumenge, tallers de dansa, un ball de gralles infantil o un ball vuitcentista. Els escenaris, avui la Rambla i el Metropol, i demà el Serrallo. Insisteixo: allò més positiu, el fet que, per exemple, un aplec no es presenti deslligat d’altres activitats més o menys similars i que s’hi impliquin diverses entitats. També estan bé iniciatives com la de programar sardanes escrites per dones, o que les cobles de sardanes també interpretin sardanes curtes, relacionant, doncs, l’aplec amb el taller de dansa.

La part negativa, d’entrada, sembla que seria la desafortunada coincidència amb un aplec emblemàtic com el de les Roquetes o el concurs de colles de Santa Teresa al Vendrell, però sobretot la pobre publicitat que se n’ha fet més enllà d’una imprescindible roda de premsa. Confiar-ho tot als criteris dels caps de redacció és massa agosarat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada