dijous, 25 de novembre del 2010

Autèntiques escoles de dansa

[12-6-10]

Les últimes setmanes anteriors hem anat repassant bona part dels cursets d’aprenentatge de sardanes que s’estan portant a terme a Tarragona i les comarques més properes. Una iniciativa aquesta que porten a terme diferents entitats i que, junt amb els cursos que periòdicament es fan a les escoles, fan que no hi hagi excusa per aprendre aquesta dansa que, d’altra banda, tampoc resulta tant difícil d’agafar-li el fil de manera més espontània, a qualsevol ballada. Només cal perdre una mica de vergonya i mirar de no destorbar gaire la resta de balladors, és clar.

Més complicat resulta això pel que fa als esbarts, més dedicats a l’espectacle i treballant multiplicitat de danses. Naturalment, ells també ofereixen formació, encara que més encarada a proveir de dansaires els respectius cóssos de ball. Una tasca aquesta que han de desenvolupar permanentment si volen sobreviure, començant, si pot ser, amb els més petits. Així ho fan, posem per cas, els dos esbarts de la ciutat, l’Esbart Dansaire de Tarragona i l’Esbart Santa Tecla, que tant l’un com l’altre disposa de la seva secció infantil que fa la funció d’escola de dansa i de planter. Això no vol dir que aquesta petits no puguin fer actuacions, com la que no fa gaire presentava l’Esbart Dansaire de Tarragona i la que aquest cap de setmana farà l’Esbart Santa Tecla. Serà en format de trobada d’esbarts infantils i juvenils, per tal que els joves dansaires vegin que n’hi ha d’altres com ells a diferents poblacions i s’hi relacionin.

La cita és demà diumenge al migdia al Moll de Costa. Hi seran, a més dels nens i nenes i els nois i noies de l’Esbart Santa Tecla, que seran els amfitrions, els de l’Esbart Sant Julià, de l’Arboç i de l’ Esbart Maragall, de Barcelona.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada