dissabte, 27 de novembre del 2010

Fer-se grans

[27-11-10]

Les matemàtiques ja ens deien que abans de ballar diumenge passat a la plaça Sóller de Barcelona la colla tarragonina “Toc de Dansa” es podia considerar campiona de Catalunya en la categoria de colles de veterans, però això no va restar interès a una final clàssica en tots els sentits: perquè fa molts anys que es clou aquesta categoria en aquesta plaça barcelonina i perquè la festa va estar lluny de l’espectacularitat i l’escalf que els organitzadors saben donar a la final de les colles més joves a Valls, per exemple, o allò que sembla que ens espera aquesta nit a la final de Punts Lliures a Igualada.

Els organitzadors del concurs barceloní són els mateixos que l’exitós aplec de les Roquetes i això pot ser l’explicació que es mantinguin en esquemes antics. La veritat és que malgrat això i el fred i el vent que feien diumenge passat la final va ser correcta, però li va faltar renovació, similar o potser qualsevol altra com les que s’empesquen en els concursos citats.

Personalment, a més de l’excel·lent resultat de la “Toc de Dansa” em quedo amb la nota positiva del bon rotllo entre els dansaires de les dues colles capdavanteres i, per això mateix, més directament competidores: la “Toc de Dansa” i les “Roques Blaves de la Passió”. Felicitacions mútues i foto conjunta arrodonien la temporada en una imatge inconcebible, encara, en la categoria de colles grans. Algun dia s’hi faran de grans.

1 comentari: