dimecres, 1 de desembre del 2021

Per sucar-hi pa!

[Un dos i seguit, 26-11-21]

Com ja sabreu, aquest programa està dedicat, principalment, a les sardanes i als esbarts, amb l’activitat i la música que els caracteritza, però sempre hem reivindicat el valor i l’interès de la música per a cobla, entenent per això qualsevol música, a més de la que té la forma ballable de sardana, que estigui interpretada per aquesta formació instrumental estàndard o per alguna de les infinites combinacions que s’hi puguin fer amb altres instruments o estils.

Una opció, ja ho sabem, minoritària, bàsicament per la ignorància o incomprensió de bona part del món simfònic, per un costat, o d’aquells altres gèneres amb els quals es pot fusionar, per l’altre. Tot i això, iniciatives amb èxit com el festival Amb So de Cobla, de Palamós, la Festa de la Música per a Cobla, de Banyoles, o els Premis Joaquim Serra, a Barcelona, entre altres, permeten cert optimisme.

A més, ara, entre les darreres novetats discogràfiques, hi trobem autèntiques joies per als amants de la bona música per a cobla. Mentre l’entitat Músics per la Cobla segueix la seva tasca ingent i eficaç amb, per exemple, l’obra més desconeguda de Josep Serra, ha aparegut un doble CD amb enregistraments en directe als concerts de Banyoles, amb obres de gran qualitat i una varietat estilística sorprenent. 

Per la seva part, l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona ha publicat el segon volum amb obres d’encàrrec o premiades en els Premis Joaquim Serra que organitza. Un altre fons musical d’envergadura mereixedor d’una més gran difusió posterior a les estrenes respectives, ara facilitada per aquest nou disc enregistrat amb tots els ets i uts per les cobles Mediterrània i Sant Jordi. Per sucar-hi pa, de veritat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada