dilluns, 25 de gener del 2021

Torna la Supersardana de l'Any

[Un dos i seguit, 15-1-21] 

El desgavell que està causant en pràcticament tots els aspectes de la nostra vida la pandèmia té les seves particularitats en el món de la música i la dansa tradicionals, és clar. Com a tot arreu, cadascú tracta de sortir-se’n com pot, procurant realitzar el màxim d’activitats que les normes i el seny permeten i lluitant, en definitiva, en molts fronts: a més dels tradicionals, els que imposa la situació que hem de viure, ens agradi o no. 

En alguns casos, el panorama és desolador, amb la desaparició total d’activitat, mentre que en altres s’ha pogut anar fent, adaptant, ajornant i, en definitiva, exercint la inventiva que caracteritza els organitzadors més eixerits. 

Les circumstàncies de cada cas particular, però, també hi tenen a veure, com va passar en la darrera edició del concurs La Sardana de l’Any, que, tot i algunes limitacions i certes correccions sobre la marxa, es va poder desenvolupar sencer i arribar a la preceptiva final. És clar que aquella gala va haver de ser sense públic i implantant, a darrera hora, un sistema de vot telemàtic que, vés per on, s’ha vist que és una bona opció que s’utilitzarà fins i tot en cas de completa normalitat a partir d’ara. 

I és que s’ha demostrat , un cop més, que de la necessitat se n’ha de fer virtut, i enguany,  encara que no s’ha vist viable una edició diguem-ne «normal» del concurs, s’ha optat per repetir de l’experiència del 1985, quan la primera època es va cloure amb la tria de la Supersardana de l’Any, a partir de totes les guanyadores fins aleshores. 

En definitiva, no sabem quina serà l’afectació de la pandèmia en el la cultura popular i, en aquest cas, el fet sardanista, però no es podrà dir que hi ha qui treballa amb ganes i imaginació per superar-ho de la millor manera possible. En aquest sentit, aquesta setmana no només sabem com serà La Sardana de l’Any, sinó que ens ha arribat la revista de la Unió de Colles renovada i amb un equip rejovenit, s’anuncia el retorn de la Sardanova... I només són uns pocs exemples!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada