dimarts, 15 de juny del 2021

Criteris canviants

[Un dos i seguit, 11-6-21]

Una de les coses per les que des del sector cultural es recordarà aquests temps difícils que estem vivint, a banda, és clar, de les afectacions humanes i econòmiques, és el desconcert i l’angoixa que produeixen els diferents i canviants criteris a l’hora d’actuar davant les restriccions. Tothom entén que han estat mesures necessàries i que tots plegats ens hem hagut d’adaptar a les circumstàncies, però en la pràctica hi ha hagut i hi ha situacions molt diverses que han anat evolucionant cadascuna per la seva banda.

Això ja ho hem comentat altres vegades, però ara, quan sembla que es tendeix a l’obertura progressiva, encara és més evident. Només en allò que ens ocupa en aquest programa es constata que, efectivament, a l’hora de la veritat, la darrera paraula depèn de cada ajuntament. Això comporta que allò que és factible en una població és ben diferent a la del costat: mentre en un lloc fan ballades, a l’altre no poden organitzar res absolutament, passant per aquell que els permeten adaptar l’aplec a un concert, posem per cas. Veiem consistoris que, ja d’entrada, no accepten res, zero absolut, i un altre fa esforços per tractar de realitzar allò que la normativa general i el seny aconsellen. També és habitual que les decisions s’adoptin a darrer moment, amb el trasbals que això causa entitats que acostumen a ser febles i regides per gent totalment voluntària.

Unes entitats, per cert, que en la majoria de casos han treballat de valent per elaborar propostes d’activitats on es garanteixen les mesures de prevenció necessàries. És el cas, per exemple, de Tarragona, on s’ha preparat un cicle de ballades d’estiu i de festa major pensades fins a l’últim detall. Tot és a punt i només falta el vistiplau de l’Ajuntament. Com deien les velles cròniques: seguirem informant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada