dissabte, 26 de juny del 2021

Tornem a ballar sardanes!

[Un dos i seguit, 25-6-21]

Quines ganes tenia de dir el següent!: per fi, dissabte vinent dia 3 de juliol, es podran tornar a ballar sardanes a Tarragona ciutat. No serà una ballada normal, ja que caldrà seguir diverses mesures de seguretat i ha calgut programar el cicle d’estiu en dies, hores i lloc que no són els habituals, però sí, es podran ballar sardanes.

En els últims programes ja avançàvem en qualitat de xafarderia que tot era a punt per part dels organitzadors: les cobles i les mil i una mesures per garantir la seguretat en temps de pandèmia, de manera que només faltava el vistiplau de l’Ajuntament. Aquesta setmana s’ha confirmat que sí, que es pot portar a terme aquesta tanda de tres ballades (a banda de les de festa major), que caldrà inscriure’s prèviament, que es faran al Parc de Saavedra i altres detalls que després us comentarem.

El parèntesi ha estat llarg, des de la tardor del 2019, després de la qual ens hem hagut de conformar amb tres concerts molt interessants, però que no ens satisfeien, és clar, les ganes de ballar, de deixar-nos portar pel ritme característic de la sardana i, si pot ser, en plena Rambla Nova. Ara, la situació permet una obertura progressiva que requereix esforços extres per fer-ho com cal. Malauradament, no tots els promotors tenen capacitat per assumir-ho o no reben el suport necessari per part del respectiu ajuntament. Encara hi ha moltes pors en alguns consistoris (fins a cert punt, comprensibles), però també certa despreocupació en altres per una activitat que sembla que els faci nosa.  

De moment, sembla que a Tarragona hi ha un mínim interès oficial i la confiança en entitats com l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, que ara fa dos anys va demostrar tenir prou múscul organitzatiu en activitats com aquella memorable gran anella envoltant la Catedral.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada