dilluns, 7 de juny del 2021

Prevenció i conscienciació

[Un dos i seguit, 4-6-21]

És evident que tot allò que té a veure amb la pandèmia és la gran qüestió que afecta i interessa a tothom i que, per tant, ocupa gran part de l’atenció als mitjans de comunicació. Darrerament, però, un altre problema important i de caràcter universal també té un espai gens menor en les preocupacions de tot aquell individu mínimament sensible: la violència física i de tota mena, fins i tot la mort, d’unes persones respecte a unes altres, principalment de caire sexual i amb especial incidència en dones i menors.

Ja sabem que no és un fenomen nou, precisament, però ha estat en els darrers temps quan aquests fets han esdevingut més evidents i, sortosament, hi ha més consciència i es comencen adoptar mesures. Impressiona comprovar com aquest altre virus afecta gent i col·lectius de tota mena, fins i tot alguns als quals se’ls pressuposa cert nivell moral i d’ètica. En els que tractem a l'Un dos i seguit, no ens consten situacions d’aquesta mena, però és clar, això no vol dir que no existeixin. Vull creure que aquí sí que hi ha certa immunització, però hem de ser realistes i aplaudir el fet que la Confederació Sardanista de Catalunya hagi aprovat el que anomenen “Protocol per a la prevenció i l’abordatge d’assetjament sexual, per raó de sexe i de qualsevol tipus”. És un text clar i directe que val la pena llegir, ja que és a l’abast de tothom al Portal Sardanista. 

El millor de tot, és que no s’ha implementat com a reacció a un fet lamentable que hagi pogut sortir a la llum, sinó com una mesura preventiva i de conscienciació a la vista del panorama que ens ofereix el món en el qual vivim.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada