dilluns, 10 de maig del 2021

Torna la sardana esportiva

[Un dos i seguit, 7-5-21]

Doncs sembla que sí, que poc a poc, molt poc a poc i de manera prudent, les coses van situant-se cada vegada més a prop d’una certa normalitat. I en el terreny que aquí ens ocupa, potser amb la sensació que aquelles precaucions encara són més destacades, també podem anar parlant de que cada vegada hi ha una mica més de llum.

Aquesta setmana, la notícia no és menor: diumenge a la tarda, a Sabadell, hi haurà el primer concurs de colles “gros” de la temporada. Sí, ja ho sé que no fa gaires dies va tenir lloc el de Cabrils, i no el vull menystenir, però aquest arriba quan ja no hi ha confinaments territorials i, per tant, podrà comptar amb algunes colles més. No serà vàlid per a cap campionat -una mena d’amistós, per entendre’ns-, però segur que constituirà una manera de desentumir els cossos dels dansaires, de provar coses, de mirar de reüll com estan els altres, potser d’estrenar vestuari o de donar l’alternativa a algun ballador nou.

Com a tarragonins, podem estar orgullosos que malgrat tot el que ha significat aquesta brutal aturada que encara ens afecta, a Sabadell la presència de la ciutat serà notable: tres colles de diferents categories: la infantil “Petits Tarragona Dansa”, la gran “Tarragona Dansa” i la veterana “Toc de Dansa”, tot un luxe. I, atenció, amb el retorn a la competició regular de la colla gran, “Tarragona Dansa”, amb la plantilla fins ara juvenil, un conjunt esplèndid, entusiasta i una solidesa que promet molt i molt.

Que ningú pensi que el concurs de Sabadell es farà a la lleugera. S’han previst unes estrictes normes de funcionament que han de garantir la seguretat de tothom i, alhora, que el concurs resulti lluït. Això contrasta amb les notícies que ens arriben de Reus, en el sentit que probablement no es permetrà celebrar el concurs previst pel dia 20 de juny. Quan encara falta un mes i mig! La notícia positiva és que s’hi veu més predisposició positiva per part de l’Ajuntament de Constantí per al concurs d’una setmana abans, el dia 13 de juny. I Tarragona? De moment, només se senten grills.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada