dilluns, 24 de maig del 2021

Recuperació!

[Un dos i seguit, 21-5-21]

La nostra agenda d’activitats segueix en la línia habitual dels últims mesos: totalment trastocada i canviant fins al darrer moment. Presenta, això sí, indicis cada vegada més clars de recuperació, o de voluntat de recuperació, per dir-ho de manera més ajustada a la realitat. Segueixen les suspensions i ajornaments, però, poc a poc, els més valents i decidits van introduint elements de llum.

Hem pogut parlar de les primeres ballades i dels primers concursos de colles, sempre seguint mesures de protecció extremes, però que són realitat a molts llocs i en contrast amb altres poblacions que no han sabut o no els han permès fer el pas. Ara, ja es parla dels primers aplecs que no se suspendran, ni s’ajornaran, ni es transformaran en concerts. Uns de manera més tímida que altres, però llocs com Mollerussa o Calella són els que ja ho han anunciat: si no hi ha cap trasbals important, faran els seus aplecs per ballar i, alhora, divulguen en quines condicions ho faran, perquè no es tracta de fer com si tot hagués passat de cop, sinó de no caure en l’excés de prudència, una actitud que sospito que a molts llocs ha estat l’excusa per estalviar-se esforços i pressupostos.

El cert, però, és que la normativa vigent fins al dilluns 24 indica, literalment i entre altres coses, que “pel que fa a la celebració d'esdeveniments amb públic, s'han de celebrar en espais perimetrats, amb públic estàtic i assegut, sense interacció entre actuants i públic i amb control d'aforament”. Costa de lligar això amb les ballades que ja s’han fet i amb altres activitats que ja s’han portat a terme amb el públic poc “estàtic”. Al capdavall, és allò que hem comentat moltes vegades de la incertesa i els greuges comparatius... Esperem que aquestes normes, sovint canviants, evolucionin en un sentit més d’acord  amb la millora del panorama que sembla que s’està produint.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada